Heeft u uw antwoord niet gevonden ? Check ons ‘hoe te gebruiken’ veld of neem contact met ons op.


De inbindbehoeften van elk bedrijf of organisatie zijn verschillend. Gebaseerd op het aantal in te binden documenten alsook de “look” die u aan uw documenten wilt geven, kunnen we u helpen om de meest geschikte machine en mappen te kiezen.

Klik op de beschrijving die het beste bij u past:

  1. Wij binden regelmatig documenten in, maar zelden meer dan 20 per dag
  2. Wij hebben documenten met meer dan 150 bladen in te binden.
  3. Wij hebben meer dan 20 documenten per dag met minder dan 150 bladen
  4. Wij zijn geïnteresseerd in een online inbindmachine verbonden aan onze printer.
  5. Onze inbindvragen worden niet beantwoord in de vorige vragen. Gelieve mij te contacteren.

Er valt veel te vertellen over het nieten als inbindmethode.  Laat ons enkel concluderen dat wanneer het op het eindresultaat aankomt een geniet document minder uitstraling heeft.  En het kan dat uw bedrijf op den duur hier de negatieve aspecten van ondervindt. 

De eerste indruk om een positief verschil te maken –  u heeft nooit een tweede kans om die eerste goede indruk te maken.
Een professionele indruk onderscheidt u en uw bedrijf van de concurrentie en zoals wij uit ervaring weten, levert dat goede zakelijke resultaten.

Professioneel- uitstralende documenten in een perfect ingebonden map geven een professioneel gevoel.  Wij bieden een breed assortiment aan inbindmappen en  inbindsystemen voor het budget en de doeleinden van uw bedrijf.  Met onze variëteit aan Bindomatic mappen en inbindmachines, kan u uw documenten zelf op het gewenste moment binnen het bedrijf inbinden op een perfecte,  professionele en kostenbesparende manier,  

Bindomatic rugbreedtes zijn exact, u kan vertrouwen op de rugbreedte-meter voor het juiste aantal vellen, geschikt voor een specifieke rugbreedte.  De capaciteit van het papier is gebaseerd op 80GSM.  Het gebruik van zwaarder papier vergt een bredere map.  Standaard rugbreedtes (A4) zijn verkrijgbaar van 1,5 mm tot 15 mm, maar kunnen ook geleverd worden tot maximaal 54 mm.  Als u vragen heeft omtrent papier en rugbreedtes, gelieve ons te contacteren voor meer informatie.

De Bindomatic inbind methode is de sterkste methode op de markt, gekend is als Thermisch inbinden. Een ingebonden document in een map van Bindomatic is 4 tot 5 keer sterker dan vergelijkende inbind oplossingen zoals Ringbinding, spiraalbinding, tapebinding etc.

Maak gebruik van deze simpele stappen bij het inbinden:

  1. Gebruik covers met de juiste rugbreedte voor uw documenten.
  2. De documenten moeten geschud worden om nauwkeurig opgelijnd te zitten in hun map.
  3. a) Bij gebruik van het Accel Flex toestel: positioneer de documenten op de warmplaat in de machine en schuif voorzichtig de houder dicht. Door deze handeling staan alle documenten mooi recht om maximaal contact te verzekeren tussen de warmplaat en de lijmstrip in de rug van de mappen.
    b) Bij gebruik van het Accel Cube toestel: Drop de documenten voor automatische schudding, opwarming en koeling.

        Documenten met grote rugbreedtes hebben iets meer tijd nodig.

De POD covers zijn ontwikkeld voor gebruik met digitale printers en het gebruikte papier is in het algemeen niet geschikt voor gebruik met inkjetprinters, ondanks dat er inkjetprinter-gebruikers zijn die het wel doen. De digitale printer moet het zwaardere coated glanspapier aankunnen (210gsm), alsook een A3 capaciteit hebben omdat de rugbreedte bij de lengte van het papier komt.

Wij raden aan eerst enkele tests te doen om er zeker van te zijn dat aan de verwachtingen wordt voldaan.

Bindomatic kan niet verantwoordelijk gesteld worden in geval een printer gebruikt wordt die hiervoor niet geschikt is waardoor de resultaten niet goed zijn.

Voor rugbreedtes tot 15mm zijn de documenten na 2min klaar voor gebruik. Documenten met grotere rugbreedtes hebben iets meer tijd nodig om af te koelen tot kamertemperatuur, d.w.z. om een maximale stevigheid te verkrijgen.

Volg ons op